Christer & Cecilie tolkar Thore Skogman

 Till CD:n valde jag Thores mer poetiska sida. Det är en sida värd att uppmärksammas.  Två av sångerna är hämtade från musikalen ”Guldhatten” till vilken jag arrade musiken redan 1996 (Stjärnorna på konstens himmel, Blommornas tid). "Du oskygga fjäril" har aldrig tidigare funnits på skiva. ”Vara liten” fanns med på en EP 1964 och handlade om ”barn”. Och så naturligtvis titelmelodin: Tiotusen röda rosor.


I mars 2021 skulle Thore Skogman ha fyllt 90 år. Därför gavs CD:n ut just då. Fysisk CD, Spotify och iTunes. 


Tack till Wermland Opera, Ole Wiggo Bang, Robert Hammar, Maria Skogman och Christer & Cecilie.       CD: 90 kr + porto

”Vi sjunger i natt” med Åsa Bergh gavs ut 1998. Christer Nerfont medverkar. Den 8 februari hade vi releaseparty i en vindsvåning på Östgötagatan i Sthlm. Celebriteter som Benny Andersson, Helen Sjöholm, Peter Jöback och Monica Nielsen deltog. Åsa var mitt uppe ”Kristina från Duvemåla” som en vecka senare skulle få Stockholmspremiär på Cirkus. Medproducent och min stora mentor är Olov Helge.

Björn Ulvaeus skrev en text om Åsa på baksidan av konvolutet.


  • Expressen, Anders Björkman: "Nu har hon kommit ut med en cd, "Vi sjunger i natt", en alldeles unik skiva, som känns så genomarbetad, så mogen, så varierad att jag spelat den dagligen ett par veckor. Begåvad ny svensk musik, mycket skrivet av Pär Jorsäter. Idérika arrangemang, skickliga musiker och en underbar dramatisk sångerska. 
  • SvD, Ingrid Strömdahl: Åsa Bergh (Ulrika i Kristina från Duvemåla) är en strålande sångerska som lyfter fram de karaktärsfulla melodierna. Fraseringen, diktionen, melodikänslan - de kunde inte vara bättre. Hon har djup och ger tyngd åt minsta ord.
  • Arbetet, Tony Kaplan: "Stilarna varierar friskt och det motverkar all monotoni samtidigt som Åsa Bergh får visa upp sig i hela sin bredd som den fina visartist hon är." 


Finns på Spotify och iTunes.

CD: 120 kr + porto

2004 är albumet ”Just den gången” med Cecilie Nerfont klart för utgivning. Tillsammans har vi landat i ett mer lågmält tonläge. Lite mer svenskt, lite mer visjazz, lite mer Monica Z. 

Texter av bl a Mats Wänblad och Cecilie själv. Christer Nerfont medverkar på två sånger. Producenter är Peter Hallström och Dan Bornemark. 


Björn Stefanson, VF: Nerfonts sånger är så omsorgsfullt iscensatta. Och vid något tillfälle har de schlagerns lätta anslag, utan att hemfalla åt banaliteter. ”Diverse” är alltså ett sätt att beskriva bredden, fast utan att mena att det blir spretigt. Tvärtom är detta en konsekvent skiva, vackert sjungen, snyggt spelad…

Med fel förhållningssätt till materialet kan skivor av det här slaget blir rejält påfrestande. Cecilie undviker skickligt alla sådana fällor, sjunger vackert utan att bli inställsam och mister aldrig sin personlighet i den musikaliska omgivningen.

En riktigt bra skiva, med sånger som verkar passa Cecilie perfekt.


Anna Sims, NWT: Ljus personlig röst mot lekfulla arrangemang. Cecilie Nerfont och Pär Jorsäters budskap är kärleksfullt på det första albumet tillsammans. 


Kommer så småningom läggas ut på Spotify och iTunes.

CD: 120kr + porto

1989 kom albumet ”Herr President” ut. Det var ett mastodont projekt med ca 100 medverkande och två års inspelningsarbete. Olov Helge var en ovärderlig tillgång både på arr-sidan och som medproducent. Jag började här mitt samarbete med Mats Wänblad som textförfattare och det pågår fortfarande. Solister är Richard Carlsohn, Annika Skoglund, Åsa Bergh, Dana Dragomir, Olle Persson, Siw-Marie Andersson, Maria Blomgren, Anna Fahlander, Mirjam Lundström, Lars Olson, Roger Storm och Elisabet Uddfeldt. 


Tony Kaplan, Arbetet: Den här skivan genomsyras av en sällan hörd äkthet och ärlighet. Bredden är onekligen mycket imponerande. Resultatet har blivit närmast lysande. Texterna svider i skinnet och musiken biter sig fast i hjärterötterna.Det är vackra vädjanden om fred, det är böner om fred, det är rop på lojalitet och tolerans. Det är en skiva att ta till sitt hjärta. En kraftig applåd för en sällsynt välgjord svensk skiva. 


Dan Kronqvist, Hufvudstadsbladet: Det här är en av de proffsigare debuterna på mycket länge.Skivan är så fullkomligt genomarbetad och finslipad att man inte kan annat än acceptera den som den är. Jorsäter har en unik förmåga att kombinera text och musik, tema och sångröst till någonting självklart och fungerande. 


Tore Ljungberg, GP: Sånger om fred - årets sensation. Detta är musik utöver det vanliga med mening och högst tillgänglig. En sensation i skivvärlden eftersom det här tycks vara ett enskilt privat initiativ. Den här skivan borde bli en succé.


CD-skivor slut. LP 60kr + porto, Kassett 30kr + porto. Finns på Spotify och iTunes.
Omslag: Esbjörn Jorsäter

1. Tryck på "beställ CD" knappen. Ditt mailprogram öppnas.


2. Skriv din beställning. Glöm inte dina adressuppgifter.


3. Uppge i mailet om du vill betala med Swish, Vipps (Norge) eller bankgiro. 


4. Skicka mailet. Klart!